Business Event Sustainability

Is uw bedrijf klaar voor een duurzame toekomst? Duurzaam ondernemen is de enige weg vooruit. Amsterdam Science Park kent een indrukwekkende innovatiekracht op gebieden als energietransitie, circulariteit, duurzame plastics, biodiversiteit en het stimuleren van startups. Uiteenlopende samenwerkingsverbanden tussen wetenschap en industrie leiden hier dagelijks tot nieuwe ontwikkelingen die de planeet ten goede komen.

Tijdens dit event kan uw bedrijf kennismaken met de diverse mogelijkheden voor samenwerking en de weg naar duurzame oplossingen.

Businessclub Amsterdam science park

PROGRAMMA

15.00 – 15.30 Inloop en ontvangst

15.30 – 15.45 Welkom en inleiding door Willem Koeman, Manager Leads en Strategie Amsterdam Economic Board & Leo le Duc, directeur Science & Business

15.45 – 16.30

Prof. dr. Erik Garnett, AMOLF, group leader sustainable energy materials:
De optimalisatie van het omzetten van zonlicht naar elektriciteit.

Prof. dr. Gert Jan Gruter, Universiteit van Amsterdam en CTO Avantium:
Overgang van een economie gebaseerd op fossiele bronnen naar een economie waarin bio-geïnspireerde materialen aan de basis staan.

Dr. Monalisa Goswami, founder Spark 904:
Een initiatief voor het delen van faciliteiten op het Amsterdam Science Park dat de beschikbare infrastructuur en kennis toegankelijk maakt voor iedereen met een onderzoeksvraag.

16.30 – 16.45 Intermezzo: wat kunnen wetenschappers voor uw bedrijf betekenen?

16.45 – 17.15

Dr. Jan Wery, CTO Photanol:
Omzetten van CO2 in waardevolle chemische grondstoffen die gebruikt kunnen worden in bio plastics, persoonlijke verzorging en gezondheidszorg.

Marco van der Werf, founder BIT:
Onderzoeks- en prototypingstudio gerund door 50 jonge talenten, met een missie om de impact van opkomende technologie op het bedrijfsleven en de planeet te versnellen.

17.15 – 18.30 Afsluiting + netwerkborrel

 

Is uw bedrijf op zoek naar duurzame innovatie? Zorg dan dat u erbij bent. Slechts nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden


Voorafgaand aan het event kunt u deelnemen aan een rondleiding in het SustainaLab dat dit jaar wordt geopend.

14.00 – 15.00  Optioneel: rondleiding SustainaLab (o.l.v. Ivo Sweep, Managing Director Matrix Innovation Center)
De Universiteit van Amsterdam wil de duurzaamheidstransitie versnellen met integrale oplossingen voor complexe vraagstukken. Hiertoe lanceert de universiteit samen met Science & Business en Matrix het SustainaLab, een inspirerende co-creatie hub voor onderzoekers, bedrijfsleven en overheid om samen te werken aan de toekomst van onze planeet.

De rondleiding start om 14:00 uur vanaf de entree Matrix SIX, Science Park 408. S.v.p. apart aanmelden hiervoor via: scienceandbusiness@amsterdamsciencepark.nl
Covid regels
We volgen de richtlijnen van de overheid, het RIVM en de GGD zoals die op 24 maart gelden.

How can we help you?

Looking for partners to collaborate. Or looking for a certain expertise? Or would you like to locate your business in the Amsterdam Science Park? Drop us a line and we help you to find a perfect match.

Leo le Duc Science & Business
For business inquiries contact

Leo Le Duc

Let's connect